Тамақтандыру » Страница 63 » №25 бастауыш мектебі Арал-Қыстақ
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданы білім бөлімінің
"№25 бастауыш мектебі"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72636) 43-50-93
Есепші бөлімі:
+7(72636) 23-11-37
Нашар көрушілер
нұсқасы
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында тәрбие сағаты
27
сентябрь
2021
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында тәрбие сағаты
   Мектептің оқу-тәрбие жоспарына сай 4 -ші сынып оқушыларына мұғалім Б.Жугусова   « Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында тәрбие сағатын өткізді.Сабақ барысында о қушыларды дұрыс тамақтану мәдениетімен таныстырды,денсаулық құндылығы, дұрыс тамақтану туралы түсініктерін кеңейту мақсатында әңгімелер айтылды. Адамның ағзасына қажетті тағамдық заттардың ерекшелігін,денсаулықтың адам өміріндегі маңызын түсіндірді. Сабақ мақсаты:Қазақтың ұлттық тағамдары мен салт — дәстүрлерін жаңғырту
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың(бракераждық комиссиялар) мониторингті жүзеге асыруы бойынша  ұсынымдар
20
сентябрь
2021
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың(бракераждық комиссиялар) мониторингті жүзеге асыруы бойынша  ұсынымдар  1. Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның міндеттері:  - ас блогындағы, асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуын; - тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттарын; - өнімдерді өткізу мерзімдерін;  - тамақ дайындау сапасын; - тамақтың балалардың негізгі тағамдық заттарға физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкестігін;
Қыркүйек айындағы ас мәзірі
09
сентябрь
2021
Қыркүйек айындағы ас мәзірі
2021 жылдың қыркүйек айындағы ас мәзірі  І және ІІ апта бойынша І апта Дүйсенбі 1-ші күн 1 Сәбіз салаты 50/80 2 Рассольник 230/25 3 Кисель 150/200 4 Тәтті нан 20/40 5 Қар бидай наны 40 Сейсенбі 2-ші күн 1 Қырыққабат салаты 50/80 2 Котлет сиыр етінен 70/120 3 Қайнатылған күріш 120/150 4 Кептірілген жеміс-жидек сусыны 150/200 Сәрсенбі 3-ші күн 1 Сәбіз,қырыққабат салаты 50/80 2 Горох сорпасы 230/25 3 Айран 150/200 4 Қара бидай наны 40    Бейсенбі 4-ші күн 1 Қызылша салаты 50/80 2 Балық котлеті
Тамақтандыруды ұйымдастыру туралы
09
сентябрь
2021
Тамақтандыруды ұйымдастыру туралы
       Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2017 жылғы 16 тамыздағы №611 бұйрығымен бекітілген «Білім беру обьектілеріне  қойылатын санитарлық – эпидемологиялық талаптар» санитарлық қағидалардың ,Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2021 жылғы 25 тамыздағы №36 қаулысының 2-қосымшасының негізінде мектепте б ілім алушыларға тегін тамақтандыру ұйымдастырылды. Мектеп асханасының сыйымдылығы 18 орын.Тегін тамақтанатын оқушылар саны -5 оқушы,ата-ана
№36 Қаулы 25.08.2021 жылғы Шектеу іс-шараларын, оның ішінде карантинді енгізу кезеңінде барлық меншік нысанындағы және ведомстволық бағыныстағы білім беру ұйымдарындағы қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын талаптар
06
сентябрь
2021
№36 Қаулы 25.08.2021 жылғы Шектеу іс-шараларын, оның ішінде
Қазақстан Республикасының  Бас мемлекеттік  санитариялық дәрігерінің  2021 жылғы «25» тамыздағы  № 36  қаулысына  2-қосымша  Шектеу іс-шараларын, оның ішінде карантинді енгізу кезеңінде барлық меншік нысанындағы және ведомстволық бағыныстағы білім беру ұйымдарындағы қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын талаптар 1. Жалпы ережелер 1. Білім алушыларға тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша қызметтерді жүзеге асыратын қоғамдық тамақтану объектілерінде мынадай эпидемияға қарсы іс-шаралар